Menneisyyden muistamisesta

Menneisyyden muistamisesta

Viikon lukusuositukset sisältävät muun muassa epäonnistuneita historian hyvityksiä, konfliktitutkimusta ja Turun romantiikkaa.

“Menneisyyden muistamien – Historian hyvittäminen”

Tämän vuoden ensimmäisen Historiallisen Aikakauskirjan teemanumero sisältää artikkelit muun muassa aiheista: miksi historian hyvitykset epäonnistuvat; mitä kuuluu Turun romantiikalle; kansalaisuus, politiikka ja laillisuus Mäntsälän kapinan jälkeen sekä Somalian tuberkuloosihankkeen synty.

Historiallinen Aikakauskirja on Suomen Historiallisen Seuran ja Historian Ystäväin Liiton julkaisema tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee artikkeleita, katsauksia, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja kaikilta historiantutkimuksen osa-alueilta. Artikkelit ovat vertaisarvioituja ja julkaisun päätoimittaja on Anu Lahtinen (FT).

”Menneen muistaminen ja rauhanrakennus: menneisyyspoliittinen katsaus Pohjois-Irlannin rauhanprosessiin”

Artikkeli on julkaistu Kosmopolis-lehden ensimmäisessä numerossa vuonna 2015, ja sen on kirjoittanut Jyrki Ruohomäki (YTT).

Kosmopolis on Suomen rauhantutkimusyhdistyksen julkaisema monitieteinen rauhan-, konfliktin- ja maailmanpolitiikan tutkimuksen aikakauslehti.

Tutkitusti tarjoaa perjantaisin kirjasuositukset yhteistyökumppaniltaan Tiedekirjalta, joka on Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV) kuuluva seurojen tuotteiden myyntinäyttely.

Kaikki aiemmat
kirjasuositukset
ja muuta taatusti
tutkittua sisältöä
löydät osoitteista: