Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Kuka saa määritellä Euroopan ja eurooppalaisuuden?

Kuka saa määritellä Euroopan ja eurooppalaisuuden?

BY: ANTROBLOGI, LIIKKEESSÄ YLI RAJOJEN, POLITIIKASTA

9.5.2018
tiedeviestintä, tutkitusti, tiedejulkaiseminen, EU, Euroopan Unioni, Eurooppa, eurooppalaisuus

Eurooppa-päivänä on syytä katsahtaa eurooppalaiseen yliopisto- ja työllisyyspolitiikkaan, sekä pohtia EU:n kansalliskertomusta.

”Yliopiston maastakarkoitus”

Vuosi sitten Unkarin hallitus oli aikeissa sulkea Budapestissa sijaitsevan amerikkalais-unkarilaisen Central European Universityn (CEU). CEU:n entinen opiskelija, tohtorikoulutettava Annastiina Kallius valottaa eurooppalaista poliittista kontekstia. Hän sivuaa AntroBlogin artikkelissa myös aiheen uutisoinnin sävyä suomalaisessakin mediassa: Miksi Euroopan itäinen puolisko esitellään aina vähän vähemmän eurooppalaisena, eristäytyvänä ja rasistisena?

Lue koko teksti täältä

”Ässä hihassa? Kansainvälinen työkokemus ja suomalainen työelämä”

Joka vuosi noin yhdeksän tuhatta suomalaista muuttaa ulkomaille, ja suuri osa heistä suuntaa Eurooppaan. Kansainvälinen liikkuvuus on siis suomalaisille arkipäivää, mutta asenteet kansainvälisyyttä kohtaan laahaavat jälkijunassa.
”Kansainvälisyys on jotakin jota juhlapuheissa tavoitellaan, mutta johon ei esimerkiksi työpaikoilla oikein osata suhtautua. Opiskelijoita kannustetaan lähtemään ulkomaille, mutta ulkomaalaisen tutkinnon kanssa palaavan työllistyminen kestää kauemmin kuin kotimaisissa yliopistoissa opiskelleen.”

Tutkijatohtori Saara Koikkalainen on väitöstutkimuksessaan tarkastellut koulutettujen suomalaisten työkokemuksia ulkomailla ja Suomeen paluun seurauksia.

Lue koko teksti täältä

”Eurooppa-tarinan pohja on murenemassa”

Mikä on eurooppalaisia yhdistää – vai yhdistääkö mikään? Artikkelissaan vuodelta 2015 väitöstutkija Miika Raudaskoski avaa eurooppalaisuutta rakentavaa tarinaa.

Lue koko teksti täältä

TUTUSTUTHAN MYÖSYHTEISTYÖKUMPPANEIHIMME

Logo Tutkitusti