Tuo yhteen 17 yleistajuista tiedejulkaisua

Kasvissyönti antiikissa

Kasvissyönti antiikissa

BY: Antiikin kesäkuu

26.6.2018, 18:00–20:00, Hunaja Café

35349109_2057603017796181_933114106418823168_n

Tervetuloa keskustelemaan antiikin ruokakulttuurista, erityisesti kasvissyönnistä ja sen syistä antiikissa. Tarkastelemme mm. seuraavia teemoja: mitä antiikissa syötiin? Mikä oli lihan asema ruokavaliossa, ja millaisista syistä siitä pidättäydyttiin? Millaisia yhteneväisyyksiä antiikin kasvissyönnillä on nykypäivän vegetarismiin ja veganismiin? Entä eroja?

Tilaisuuden asiantuntijana toimii folkloristi ja antiikintutkija FM Liisa Kaski, joka on perehtynyt kasvissyönnin ja ihmisen eläinsuhteen historiaan. Alustajana toimii FT Saara Kauppinen. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun: kaikenlaiset kysymykset ja pohdinnat otetaan ilolla vastaan!

Keskustelun ohessa tarjoamme (maksutta) Hunajan Cafen Anne Rossin valmistamia, antiikista ja kreikkalaisesta ruokaperinteestä ammentavia vegaanisia suupaloja. Kahvilasta voi halutessaan ostaa viinilasillisen palan painikkeeksi.

Tarjoilun ja tilan rajallisuuden vuoksi pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan ennakkoon: tilaisuuteen mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset osoitteeseen http://akk2018.nettilomake.fi

Tapahtuman järjestää Antiikin kesäkuu yhdessä Suomen Rooman-instituutin ja Hunaja Cafen kanssa.

TAPAHTUMAN LINKIT:

TUTUSTUTHAN MYÖS

KUMPPANEIHIMME